Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Offline Andrey Ivashov  
#1 Posted : 14 March 2018 19:24:01(UTC)
Andrey Ivashov


Rank: Administration

Groups: Developers, Registered, Knovel Developers, Administrators, Advanced Member
Joined: 11/07/2008(UTC)
Posts: 1,252
Man
Russian Federation

Was thanked: 1336 time(s) in 462 post(s)
I have an idea to update a UI a bit:

pages_sketch.png

It is just a sketch for now, but the main ideas are:
  1. Simplify work with multiple worksheets;
  2. Refresh SMath Studio UI to make it more modern;
  3. Have SS-117 fixed Good


Note:
  1. New and Open toolbar items moved to the right against to worksheet thumbnails;
  2. Run/Debug toolbar buttons will be optimized, so the icon for Recalculate button will be changed and it will be shown as Pause during calculation process;
  3. Pages menu item removed from main menu;
  4. MDI interface will be finally deactivated (no windows inside main window will be supported anymore).


Those who have used Paint.Net will understand where is inspiration taken from.

pages_paintnet.PNG

I think this UI will be convenient for SMath Studio as well. As you can see I do not plan to copy this documents selector, but want to make something inspired by it.

Please let me know if you have any suggestions!

Best regards.

Edited by user 14 March 2018 19:32:43(UTC)  | Reason: Not specified

thanks 1 user thanked Andrey Ivashov for this useful post.
on 14/03/2018(UTC)
Offline Davide Carpi  
#2 Posted : 14 March 2018 19:50:38(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 1,928
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 972 time(s) in 647 post(s)
I'd be more into something like in the WPS suite (with ribbons to group menu options, classic tabs for documents, and classic icons just for the main options) but might be matter of taste Good
(also it could solve some issue that I've encountered trying to integrate an interface for tolbars in plugins - mono has several issues related to toolstrips positioning)

Edited by user 14 March 2018 20:08:36(UTC)  | Reason: Not specified

Best regards,

Davide

---
If you like my plugins please consider making a donation to SMath Studio
Offline frapuano  
#3 Posted : 14 March 2018 21:40:19(UTC)
frapuano


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 01/08/2010(UTC)
Posts: 99
Man
Italy
Location: Rome

Was thanked: 13 time(s) in 13 post(s)
Andrey,

if you are in the process to update the UI my modest suggestion is to devote a little bit of your time to the redesign of the right palettes for symbols, programming, etc with the aim to increase the size of the existing symbols/keyword because their size is quite small and doesn't give a smooth end user experience .

Thanks in advance for all the good work and best regards

Franco
Offline ElSid  
#4 Posted : 14 March 2018 22:42:15(UTC)
ElSid


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 05/03/2009(UTC)
Posts: 263
Man
United States
Location: USA

Was thanked: 7 time(s) in 7 post(s)
I encourage it!
Since SMath is replacing Mathcad for my personal files, but work still uses Mathcad. I do have access to Prime 2.0 (old), but prime is NOT backwards compatible and the company policy is to use version 15 for now. I'm not a fan of the new Word Ribbon that is being emulated everywhere.
The bottom boxes (calculus --> Graph) can be docked into the tool line
MathCAD 15 M050.PNG
Offline ndv82  
#5 Posted : 15 March 2018 08:33:25(UTC)
ndv82

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 21/05/2015(UTC)
Posts: 4

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Good idea
Offline mkraska  
#6 Posted : 15 March 2018 11:44:31(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,387
Germany

Was thanked: 703 time(s) in 460 post(s)
I propose to have a dynamic toolbar, for setting the applicable context menu options of the currently active region.
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://en.smath.info/wi...th%20with%20Plugins.ashx
Online Jean Giraud  
#7 Posted : 15 March 2018 17:16:45(UTC)
Jean Giraud


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 04/07/2015(UTC)
Posts: 2,776
Canada

Was thanked: 563 time(s) in 435 post(s)
"Good idea"
==================
Very bad suggestion ... slows down producing working document.
The Smath palette is one of the thing I love so much.
OK to reduce the "Arithmetic palette" ... zap => +-*/0123456789.:=, = <=...etc
'Symbolic" ... forget that => in Smath, we access Maple directly from Maple code
and there are few more undocumented as well in Mathcad
"Graphs" Smath QuickPlot [Shift@],
Surface/3D/X_Y from Insert menu ... not much to gain to add in palette.
Online Jean Giraud  
#8 Posted : 15 March 2018 17:31:37(UTC)
Jean Giraud


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 04/07/2015(UTC)
Posts: 2,776
Canada

Was thanked: 563 time(s) in 435 post(s)
... Mathcad 13 is the last version that was coded Maple.
Mathcad 15 may have conserved the "$ Royalty" to continue using Maple of that time.
Differently, Smath accesses the latest Maple codes [not all]. In fact, some
of the Maple codes accessed by Smath is lot more powerful than Mathcad was.
What version of Maple in your PTC 15 ?
Do you have the 20 MB Maple like Mathcad 8 Pro ... 11.2a ?
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.