Welcome Guest! To enable all features please Login. New Registrations are disabled.

Notification

Icon
Error

Login


3 Pages<123>
Options
Go to last post Go to first unread
Offline mkraska  
#21 Posted : 25 September 2013 21:04:55(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,990
Germany

Was thanked: 1128 time(s) in 724 post(s)
Originally Posted by: w3b5urf3r_reloaded Go to Quoted Post
I can do it, but are you sure? if you want just to resize the region and you go outside the placeholders, the region will resize (just to ask, I agree with the "less things as possible" approach)...


OK, then how about double-click?
If you can resize by mouse action all over the region, why do you need the placeholders? Resizing just by dragging any point inside would be easier than to point at the tiny markers...

BTW, if the image is displayed using an image region (by uni), then the image export is silently blocked for the rest of the session, even if the image region is removed afterwards. This might as well happen if other software has the images open. Thus I would recommend to issue an error message if export fails (if that can be checked).
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://smath.com/wiki/SMath_with_Plugins.ashx
Offline Davide Carpi  
#22 Posted : 25 September 2013 22:25:08(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,654
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1340 time(s) in 879 post(s)
Double click seems a good solution, at least as idea... I don't know if the image region causes issues.... Btw export reports are available in the bottom left corner of smath
If you like my plugins consider to support SMath Studio buying a plan; to offer me a coffee: paypal.me/dcprojects
thanks 1 user thanked Davide Carpi for this useful post.
on 25/09/2013(UTC)
Offline mkraska  
#23 Posted : 25 September 2013 23:05:41(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,990
Germany

Was thanked: 1128 time(s) in 724 post(s)
Originally Posted by: w3b5urf3r_reloaded Go to Quoted Post
Btw export reports are available in the bottom left corner of smath

Cool.

BTW: The region is not Ctrl-drag-proof.

Edited by user 25 September 2013 23:11:38(UTC)  | Reason: Not specified

Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://smath.com/wiki/SMath_with_Plugins.ashx
Offline Davide Carpi  
#24 Posted : 25 September 2013 23:38:17(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,654
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1340 time(s) in 879 post(s)
Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
BTW: The region is not Ctrl-drag-proof.

What's the issue with ctrl+drag?

If you like my plugins consider to support SMath Studio buying a plan; to offer me a coffee: paypal.me/dcprojects
Offline kilele  
#25 Posted : 25 September 2013 23:55:40(UTC)
kilele


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 30/03/2011(UTC)
Posts: 393

Was thanked: 132 time(s) in 113 post(s)
what is supposed to do ctrl+drag ? something wrong happens to me with this key combination: after a ctr+drag one more frame is created, see the problem in this video. I'm using the unofficial portable version.
http://screencast-o-matic.com/watch/cIQTrhVm8V

Edited by user 26 September 2013 00:16:54(UTC)  | Reason: Not specified

Offline mkraska  
#26 Posted : 25 September 2013 23:56:00(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,990
Germany

Was thanked: 1128 time(s) in 724 post(s)
Originally Posted by: w3b5urf3r_reloaded Go to Quoted Post
What's the issue with ctrl+drag?

Sorry for being unspecific, see attachment. To relieve you have to press continue and then ESC to drop the copy operation.
mkraska attached the following image(s):
drag.PNG
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://smath.com/wiki/SMath_with_Plugins.ashx
Offline Davide Carpi  
#27 Posted : 26 September 2013 00:47:45(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,654
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1340 time(s) in 879 post(s)
Originally Posted by: kilele Go to Quoted Post
done see the post above
mhhh... Isn't the same behavior of other regions? Unsure

Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
Sorry for being unspecific, see attachment. To relieve you have to press continue and then ESC to drop the copy operation.
Found & Fixed, thank you Good
If you like my plugins consider to support SMath Studio buying a plan; to offer me a coffee: paypal.me/dcprojects
thanks 1 user thanked Davide Carpi for this useful post.
on 26/09/2013(UTC)
Offline mkraska  
#28 Posted : 26 September 2013 01:27:57(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,990
Germany

Was thanked: 1128 time(s) in 724 post(s)
Handbook page for Snapshot region added.

@kilele: your video shows, that you are writing a snapshot doc as well, is that right? If so, how about a bit of co-ordination? I really do not insist on documenting everything myself and would be happy to integrate contributions to the activebook (can be done via SVN). There is plenty of white spots, a lot of work yet to do...
File Attachment(s):
Plugin Snapshot Region.sm (46kb) downloaded 45 time(s).
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://smath.com/wiki/SMath_with_Plugins.ashx
Offline Davide Carpi  
#29 Posted : 26 September 2013 01:30:42(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,654
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1340 time(s) in 879 post(s)
Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
Handbook page for Snapshot region added.

@kilele: your video shows, that you are writing a snapshot doc as well, is that right? If so, how about a bit of co-ordination? I really do not insist on documenting everything myself and would be happy to integrate contributions to the activebook (can be done via SVN). There is plenty of white spots, a lot of work yet to do...


Is my plugin reference's sheet, I'll send you a link Good
If you like my plugins consider to support SMath Studio buying a plan; to offer me a coffee: paypal.me/dcprojects
Offline kilele  
#30 Posted : 26 September 2013 01:44:18(UTC)
kilele


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 30/03/2011(UTC)
Posts: 393

Was thanked: 132 time(s) in 113 post(s)
sorry for the confusion, didn't know what ctr+drag was for, now I can see that the region can be dragged around without problems
thanks 1 user thanked kilele for this useful post.
on 26/09/2013(UTC)
Offline mkraska  
#31 Posted : 13 October 2013 00:17:28(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,990
Germany

Was thanked: 1128 time(s) in 724 post(s)
I'd propose to write the export files with white background instead of translucent. Perhaps this might be an option. The problem shown in the attached image could also be solved by the image region providing white background. But that would not be entirely equivalent, because the Image region is currently unaware of the image dimensions.
mkraska attached the following image(s):
snapshot.PNG
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://smath.com/wiki/SMath_with_Plugins.ashx
Offline Davide Carpi  
#32 Posted : 13 October 2013 05:19:48(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,654
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1340 time(s) in 879 post(s)
Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
I'd propose to write the export files with white background instead of translucent. Perhaps this might be an option. The problem shown in the attached image could also be solved by the image region providing white background. But that would not be entirely equivalent, because the Image region is currently unaware of the image dimensions.


That's an image region feature, the exported PNGs are not transparents (try yourself opening the images with an image editor)
If you like my plugins consider to support SMath Studio buying a plan; to offer me a coffee: paypal.me/dcprojects
Offline uni  
#33 Posted : 13 October 2013 08:04:34(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 1,495
Man
Russian Federation

Was thanked: 1275 time(s) in 746 post(s)
Yes, Davide is right, I make image transparent, removing the white background.
Russia ☭ forever
Viacheslav N. Mezentsev
thanks 1 user thanked uni for this useful post.
on 13/10/2013(UTC)
Offline Davide Carpi  
#34 Posted : 15 October 2013 12:22:10(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,654
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1340 time(s) in 879 post(s)
UPDATED

- version 1.0.* (password is no more required);
- Double-click over the region to make the region compact/fullsize;
- Added Spanish translations (thanks to kilele);
- Fixed Italian and German translations (thanks to Martin Kraska);
- Fixed crashes due to wrong handling of exceptions' propagations;
- minor changes.

Edited by user 15 October 2013 12:56:03(UTC)  | Reason: Not specified

If you like my plugins consider to support SMath Studio buying a plan; to offer me a coffee: paypal.me/dcprojects
Offline Davide Carpi  
#35 Posted : 19 December 2013 23:44:12(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,654
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1340 time(s) in 879 post(s)
UPDATED

- Added "copy to clipboard"


edit: documentation & translation sheet updated (look at the first post)

Edited by user 23 December 2013 01:28:59(UTC)  | Reason: Not specified

Davide Carpi attached the following image(s):
2013-12-20 01_35_11-SMath Studio Desktop - [Piastra di base [EC3].sm_].png
If you like my plugins consider to support SMath Studio buying a plan; to offer me a coffee: paypal.me/dcprojects
thanks 1 user thanked Davide Carpi for this useful post.
on 20/12/2013(UTC)
Offline mkraska  
#36 Posted : 24 January 2014 12:05:01(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,990
Germany

Was thanked: 1128 time(s) in 724 post(s)
If a file with Snapshot regions is opened and then saved at a different location, the default snapshot save path still points to the location of the original file. I propose to change this such that default save location is always the directory where the SMath sheet resides.
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://smath.com/wiki/SMath_with_Plugins.ashx
Offline Davide Carpi  
#37 Posted : 24 January 2014 14:49:00(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,654
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1340 time(s) in 879 post(s)
I've updated the plugin. The file needs to be refreshed after the save in the new location to have the path updated (bug alredy reported)
If you like my plugins consider to support SMath Studio buying a plan; to offer me a coffee: paypal.me/dcprojects
Offline Davide Carpi  
#38 Posted : 03 February 2014 21:03:03(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,654
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1340 time(s) in 879 post(s)
UPDATED

- SMath Studio 0.96.5146 required
- German translation updated with latest strings


best regards,

Davide
If you like my plugins consider to support SMath Studio buying a plan; to offer me a coffee: paypal.me/dcprojects
Offline Davide Carpi  
#39 Posted : 13 February 2014 02:18:06(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,654
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1340 time(s) in 879 post(s)
UPDATED

- Paste as SMath string temporary disabled (this let you paste strings on the canvas freely)
If you like my plugins consider to support SMath Studio buying a plan; to offer me a coffee: paypal.me/dcprojects
Offline mkraska  
#40 Posted : 08 March 2014 21:48:44(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,990
Germany

Was thanked: 1128 time(s) in 724 post(s)
I experience an "insufficient memory" error when exporting "all" snapshots in the attached sheet. It is possible to recover from the error message. Individual export works.
File Attachment(s):
Bedienelemente.sm (5kb) downloaded 43 time(s).
mkraska attached the following image(s):
Bedienelemente.PNG
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://smath.com/wiki/SMath_with_Plugins.ashx
Users browsing this topic
3 Pages<123>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.