Welcome Guest! To enable all features please Login. New Registrations are disabled.

Notification

Icon
Error

Login


3 Pages<123
Options
Go to last post Go to first unread
Offline Davide Carpi  
#41 Posted : 08 March 2014 22:29:52(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,662
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1348 time(s) in 884 post(s)
Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
I experience an "insufficient memory" error when exporting "all" snapshots in the attached sheet. It is possible to recover from the error message. Individual export works

Reproduced & Fixed, thank you very much Good


PLUGIN UPDATED


best regards,

Davide
If you like my plugins consider to support SMath Studio buying a plan; to offer me a coffee: paypal.me/dcprojects
thanks 1 user thanked Davide Carpi for this useful post.
on 09/03/2014(UTC)
Offline mkraska  
#42 Posted : 10 March 2014 21:04:32(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,998
Germany

Was thanked: 1134 time(s) in 729 post(s)
The snapshot count is not correct in the given example.
File Attachment(s):
Operatoren.sm (4kb) downloaded 43 time(s).
mkraska attached the following image(s):
operators.PNG
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://smath.com/wiki/SMath_with_Plugins.ashx
Offline Davide Carpi  
#43 Posted : 10 March 2014 21:46:34(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,662
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1348 time(s) in 884 post(s)
That's my fault, in the latest update I've changed some little chunks of code; I apologize for this inconvenience...

Fixed & Updated



Best regards,

Davide

Edited by user 10 March 2014 21:49:04(UTC)  | Reason: Not specified

If you like my plugins consider to support SMath Studio buying a plan; to offer me a coffee: paypal.me/dcprojects
thanks 1 user thanked Davide Carpi for this useful post.
on 11/03/2014(UTC)
Offline Davide Carpi  
#44 Posted : 18 March 2014 03:05:40(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,662
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1348 time(s) in 884 post(s)
UPDATED

(SMath Studio 0.97.5189)

- code updated to fit the new APIs features;
If you like my plugins consider to support SMath Studio buying a plan; to offer me a coffee: paypal.me/dcprojects
Offline veb  
#45 Posted : 20 July 2017 11:26:38(UTC)
veb


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 02/02/2016(UTC)
Posts: 35
Man
Russian Federation

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Originally Posted by: Davide Carpi Go to Quoted Post
UPDATED

(SMath Studio 0.97.5189)

- code updated to fit the new APIs features;


Hello. I want to adapt this module to my calculations. But I do not understand how it works. Help the working example please
Offline veb  
#46 Posted : 20 July 2017 12:31:01(UTC)
veb


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 02/02/2016(UTC)
Posts: 35
Man
Russian Federation

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Originally Posted by: veb Go to Quoted Post

Hello. I want to adapt this module to my calculations. But I do not understand how it works. Help the working example please


Understood. Record "test.png" it turned out to be done by copying text from notepad. Tell me how to make a text entry inside the formulas "" in SMath

Is it possible to work this module inside the SMATH Viewer?

Edited by user 20 July 2017 12:33:02(UTC)  | Reason: Not specified

Offline Davide Carpi  
#47 Posted : 20 July 2017 13:20:01(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,662
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1348 time(s) in 884 post(s)
Hello,

Originally Posted by: veb Go to Quoted Post
I do not understand how it works.


Full reference is given in the first post attachment (direct link) or in the ActiveBook made by Martin Kraska (worksheet from SVN)

Originally Posted by: veb Go to Quoted Post
Tell me how to make a text entry inside the formulas "" in SMath

Simply type the text (I'm not sure if I have understood correctly your question)
GIF.gif

Originally Posted by: veb Go to Quoted Post
Is it possible to work this module inside the SMATH Viewer?


The region is hidden in SMath Viewer, it is made to make screenshots of the worksheet canvas, it knows nothing about the layout of the viewer that is completely different; as always suggestions are welcome. Also take in account that this tool was originally developed to easily export multiple screenshota without have to scroll the whole worksheet everytime and make dozen of screenshots, a viewer executable is usually compact enough to allow screenshots from any 3rd-party tool with few clicks.

Edited by user 20 July 2017 13:21:51(UTC)  | Reason: Not specified

If you like my plugins consider to support SMath Studio buying a plan; to offer me a coffee: paypal.me/dcprojects
Offline veb  
#48 Posted : 20 July 2017 16:59:12(UTC)
veb


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 02/02/2016(UTC)
Posts: 35
Man
Russian Federation

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Originally Posted by: Davide Carpi Go to Quoted Post

Simply type the text (I'm not sure if I have understood correctly your question)


Quotes turned out to deliver.

I have been actively studying Smath recently, it is a very convenient and intuitive tool for performing calculations.
I am drafting projects in the Autocad. The result of calculations and a well-designed calculation with the text I want to insert in the drawings a picture as OLE object.
I work with people who do not know how to use a computer. If they show a worksheet, they will spoil it. Smath viewer is a rescue.
Smath Viewer allows you to print the calculation. It would be desirable, that the given module, allowed to receive pictures of the selected area(This frame, This Set, Any Frame, copy to clipboard) from Smath viewer.

Offline Jean Giraud  
#49 Posted : 20 July 2017 17:57:18(UTC)
Jean Giraud

Rank: Guest

Groups: Registered
Joined: 04/07/2015(UTC)
Posts: 6,866
Canada

Was thanked: 981 time(s) in 809 post(s)
The snapshot is just a gadget that tells the approximate size of
selected Smath regions. Otherwise, I see no utilities.
If you want a dead image of Smath regions to paste in AutoCad:
capture the regions with "Wingrab" [freeware] ... that cropped
image => paste in AutoCad if it can received an "image".

Jean

Utilities SnapShot.sm (35kb) downloaded 32 time(s).
Offline veb  
#50 Posted : 20 July 2017 18:33:23(UTC)
veb


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 02/02/2016(UTC)
Posts: 35
Man
Russian Federation

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Originally Posted by: Jean Giraud Go to Quoted Post
The snapshot is just a gadget that tells the approximate size of
selected Smath regions. Otherwise, I see no utilities.
If you want a dead image of Smath regions to paste in AutoCad:
capture the regions with "Wingrab" [freeware] ... that cropped
image => paste in AutoCad if it can received an "image".

Jean


I understood how it works Snapshot region.
But I would like to see such a possibility in the smath viewer.
In the autocad there is no way to write beautiful formulas, sometimes the expert asks to draw them. This is long and not convenient. It is more important to perform the calculation in the side program and insert it with a picture.
For me, there is no problem working with the smath studio worksheet. But my people will not be able to work in it, there will be problems and not understanding.

I see Smath viewer as a finished calculation, which can be run on any computer, to any person and if necessary print out the whole calculation.
Smath Studio requires more computer literacy from the user than Smath viewer.
Offline Davide Carpi  
#51 Posted : 20 July 2017 20:31:06(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,662
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1348 time(s) in 884 post(s)
Originally Posted by: veb Go to Quoted Post
I work with people who do not know how to use a computer. If they show a worksheet, they will spoil it. Smath viewer is a rescue.
Smath Viewer allows you to print the calculation. It would be desirable, that the given module, allowed to receive pictures of the selected area(This frame, This Set, Any Frame, copy to clipboard) from Smath viewer.


Fair enough, I'll try to implement something Good

If you like my plugins consider to support SMath Studio buying a plan; to offer me a coffee: paypal.me/dcprojects
Offline Jean Giraud  
#52 Posted : 21 July 2017 00:48:05(UTC)
Jean Giraud

Rank: Guest

Groups: Registered
Joined: 04/07/2015(UTC)
Posts: 6,866
Canada

Was thanked: 981 time(s) in 809 post(s)
Originally Posted by: veb Go to Quoted Post
I see Smath viewer as a finished calculation, which can be run on any computer


An Engineering piece of work may need several pages of advanced maths,
it will run on computers compatible with SS and having SS installed.
Smath clipboard operation is specific to Smath. It does not support
"Windows clipboard operation", i.e: you can't select math regions and
paste in other Windows compatible tools [Paint, IrfanView, Wingrab ...]
Differently, Mathcad allows to paste math regions in Irfanview ...

In other words, if AutoCad allows to paste images, you must proceed as
previously explained [capture, save image, paste image to Autocad].
Today, I can open an AutoCad 11 [1990] Process Control & Instrumentation
Diagram and paste in it several pieces of descriptive maths from Smath,
paste as images. That was not possible in 1990 because no Engineering
tools existed.

Are you asking AutoCad to open an Smath work sheet and have AutoCad responds
to the Smath calculations ? That existed: In 2000, Mathcad 8 Pro was
delivered with SmartSketch. I could open my involved diagram in SmartSketch
and open Mathcad work sheet in it and see the diagram change as per the
Mathcad governing calculations [belt/pulley system ...]. Some specific packages
do that, mostly for machining, etc ...

About diagrams, very little things can be done in Smath, but you are saying your
team work know nothing about Smath ... multiple dilemmas.

Cheers, Jean.
Offline veb  
#53 Posted : 21 July 2017 10:18:43(UTC)
veb


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 02/02/2016(UTC)
Posts: 35
Man
Russian Federation

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Originally Posted by: Jean Giraud Go to Quoted Post

Are you asking AutoCad to open an Smath work sheet and have AutoCad responds
to the Smath calculations ?
Cheers, Jean.


I do not ask this. I think that this is too difficult, and I respect the time and work of the programmers of Smath (when there is free time. I'm programming myself (my hobby is a beginner level) for the last 2 years I'm trying to program for an analog of AutoCAD (zcad open source))

Quote:
In other words, if AutoCad allows to paste images, you must proceed as
previously explained [capture, save image, paste image to Autocad].


Yes, I need it. Now the screenshots are made by this module inside the SS. I want them to be made from Smath's viewer. The result should be the same.

Edited by user 21 July 2017 10:20:31(UTC)  | Reason: Not specified

Offline Jean Giraud  
#54 Posted : 21 July 2017 15:44:11(UTC)
Jean Giraud

Rank: Guest

Groups: Registered
Joined: 04/07/2015(UTC)
Posts: 6,866
Canada

Was thanked: 981 time(s) in 809 post(s)
Alternately: if your computer allows to split the screen in two regions or more
and if each pane allows to run other software ... work your Smath in cloud
in the CAD station => read Smath pane from cloud ... just an idea.
Offline Davide Carpi  
#55 Posted : 25 August 2017 19:11:01(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,662
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1348 time(s) in 884 post(s)
PLUGIN UPDATED Beta (latest nightly build only)

  • fixed missing width/height settings on save/load;
  • plugin made available for SMath Viewer;
  • refactoring;


about SMath Viewer:


context menu now contains a new option "Show in Viewer executables";

2017-08-25 17_57_03-SMath Studio - [rgb2image.sm_].png


if checked a button and a label are added in the viewer executable (default is not checked)

2017-08-25 17_59_42-SMath Viewer.png


hoovering the button, a tooltip is available; the bottom text can be replaced by your own, using region's description (when available and shown in the worksheet).

2017-08-25 18_00_47-SMath Viewer.png


clicking the button, a drop-down menu contains the image thumbnail, as well as the export options available in the worksheet.

2017-08-25 18_02_52-SMath Viewer.png

Edited by user 25 August 2017 19:13:29(UTC)  | Reason: Not specified

If you like my plugins consider to support SMath Studio buying a plan; to offer me a coffee: paypal.me/dcprojects
Offline mkraska  
#56 Posted : 29 November 2023 14:06:54(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,998
Germany

Was thanked: 1134 time(s) in 729 post(s)
I am using the snapshot region a lot for producing manuals on SMath Studio (see https://extmoodle.th-bra...php?id=138&section=2). The workflow allows for quick update and corrections.

Regions copied via clipboard to Word or other programs have much better image quality than the snapshots produced with the snapshot region. Here is an example:

Would it be possible to increase the resolution of the screenshots? The clipboard copies seem to have double the resolution compared to snapshots. I'd be happy to have that resolution also in the snapshots.

A0202neu_012.png
snapshot from clipboard.png
2-2-neu.sm (134kb) downloaded 9 time(s).

Edited by user 29 November 2023 14:10:25(UTC)  | Reason: Not specified

Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://smath.com/wiki/SMath_with_Plugins.ashx
thanks 2 users thanked mkraska for this useful post.
on 29/11/2023(UTC),  on 29/11/2023(UTC)
Offline Davide Carpi  
#57 Posted : 29 November 2023 22:53:27(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,662
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1348 time(s) in 884 post(s)
I'll check it.
If you like my plugins consider to support SMath Studio buying a plan; to offer me a coffee: paypal.me/dcprojects
Users browsing this topic
Guest
3 Pages<123
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.